I made this widget at MyFlashFetish.com.

11.29.2014

@ Update Zara

Hari jumaat 28112014,  ke ttdi klinik sbb satu Hari tu zara merap jer. Suhu nya tinggi 39°c. Bg ubat suhu nya turun. Alhamdulillah.  Tp dia still merap n xmau main. Asyik nk bf n nk dukung n baring jer even suhu demam dah turun. Aku mula rsau.  Abah nya plak xdak kat umah, ada hal d luaq. Pas jumaat p klinik ttdi ambik ubat. Jumpa dr mansor n dr ckp paru2 anak aku banyak kahak. So dr pon suruh sedut gas / neb. Lebih kurang 20 minit,  siap. Zara di cek semula oleh dr n dr ckp dh kurang kahak pada paru2 dia.

Zara pon berubah dr sepi sesepinya dah Mula nmpk prkmbngn yg positif. Dh buleh gaduh ngn along lam keta, dh tersnyum,  gurau n pendek kata mcm biasa blk.  Smpi umah Ceria sungguh ank Dara ku.  Bermain, makan cornflakes,  nasi n Ceria sgt. Alhamdulillah.

29112014 sabtu 300am

Dia tidoq dengan selesa skali. Sehingga lah lebih kurang pukul 3 am,  dia mula gelisah.  Batuk2 yg jelas sgt dgq kahak nya.  Badan yg dh mula dedor2.  Aku dh rsau. Cek suhu 37.7°c. Dh nak dmm plak zara, patutla tidoq dia terganggu.  Nafas agak laju.  Turun naik perut dia. Mama rsau zara.   Bg ubat xmau mkn. Nk air, bg air xmau minum.  Asyik nk t***k jer katanya.

Aku tepuk2 blkng dia cara tepuk percussion tu Cuma xdak stim jer. Tepuk lam lbih kurang 10 min dia batuk lg, n pas tu dia muntah n mmg muntah kahak. Alhamdulillah. .walau x smua kahak kuaq tp at least kuaq jugak. Esok pg aku nk wat lg tepuk percussion tu ngn stim.

Lepas dia muntah kahak, aku cek suhu. Dh ada peningkatan ke 38.4°c. Terus aku paksa zara makan ubat. Alhamdulillah dia makan n mnum ayaq masak jugak akhir nya.  Sikit sj ayaq masak. Okla. Still nk t***k, aku xbg.hehehe..Sian zara. Akhir nya dia tidoq jugak. Nmpk mcm Senang skit tdoq nya.  Hope pg sok zara Akan bertambah baik. Trima kasih Ya Allah kerana mendengar doa hambamu yg Hina ni.

11.28.2014

@ ZARA DEMAM LAGI

Day 1
Zara start demam ari Rabu 26112014,  Hari little ikhtifal @ konvo along. Masa lam dewan zara dh dmm. Ekceli pagi ms on d way tu bdn zara dah dedor2.  Smpi sna bdn mkin pnas shnngalah tamat little ikhtifal.

Balik dr auditorium tu, zara still demam. Lam koi 4 pm aku bg zara makan ubat demam yg ada kat umah.  Mlm makan plak koi 11 pm.

Day 2
Esok 27112014 kamis pagi zara masih lg dmm. Cuma suhu nya xbpa pnas mcm b4 ni. Dia suam je rasa bdn nya.  Bila cek suhu 37.8°c. So aku xbg ubat pgnya.  Hidung pon dh mula selesema.   petang tu bdn dia mula panas balik. Suhu nya 38.8 °c. Dalam koi 4.30 aku bg dia makan ubat. Zara kebah dari demam. Tp merenget jer sepanjang arini.  Langsung xleh berenggang ngn aku. Mlm lam koi 7 pm nmpk dia mula Ceria.  Dh x merenget.  Boleh main ngn abg2 dia. Alhamdulillah.

Day 3
Koi 1.30 am ari jumaat zara demam panas blk. Suhu 39.3°c. Ya Allah terkejutnya aku. Terus aku bg dia mkn ubt aku tuam kepala n badan dia ngn sponge. Lepas bg ubat zara minta nak minum air. Air pink. Minum lam cawan pink.  Girl is girl.  Hehehe.

Hope zara Akan ok lepas ni.

Sebenaqnya aku rs zara demam adalah sebab virus bawaan kami suami isteri.  Memula kejadian suami aku batuk selesema yg agak kronik,  lega jer dia, aku plak yg kena Sampi 1 Hari stengah aku baring jer.  Xlarat nk wat keje apa pon. Bila aku dh baik dr batuk selesema,  ikmal@abang ngah plak yg kena. Bila abg ngah dh baik, along ngn zara plak kena serentak.  Beza nya along kena sikit je batuk n slsema.  Yg serius zara smpi dmm.

Ya Allah Ya tuhanku. .kau lindungilah kami sekuarga daripada segala penyakit. Kau sembuhkanla penyakit yg ada pada zara. Amin.
 anje demam

11.26.2014

@aqil 1st convocation

Semalam adalah Hari konvokesyen aqil buat kali pertama di auditorium cempaka sari, Putrajaya.  Dengan itu bermaksud aqil dah pon tamat pengajian diperingkat pra sekolah. Alhamdulillah. Dua tahun aqil blajaq di genius aulad, banyak pengaLaman dan pengajian baru yg aqil dapat. Dari x pandai baca n kira,  skang aqil dah pandai baca bahasa melayu n English.  Dah pandai tambah tolak pengiraan mudah. Semua nya Bermula d genius aulad bandar kinrara.

Terima kasih kepada semua teacher yg rajin n bertungkus lumus sehingga aqil dan kawan2 boleh membaca dan mengira. 

Majlis konvo aqil sgt meriah oleh persembahan kanak2 4, 5, dan 6 tahun.   Sangat berbakat.  Teruja aku tgk kanak2 tu wat persembahan hasil didikan teachers d genius aulad.

Jom layan gambaq  dulu




video